BANAN LIOFILIZOWANY W PLASTRACH 50 g
Produkt bez dodatku cukru. Bez konserwantów. Dzięki procesowi liofilizacji owoce banana zachowują pierwotny kształt, kolor, aromat oraz ok 95% wszystkich cennych składników odżywczych.
Liofilizowane owoce można spożywać wprost z opakowania. Świetnie nadają się także do m.in.: owsianki, lodów, ciast, naleśników, herbaty oraz do dekoracji wypieków i deserów.
Liofilizacja to proces usuwania wody z owoców. Poprzez zamrożenie ich w temperaturze -50°C z udziałem obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na przechodzeniu lodu natychmiast w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.
Uwaga! Chrupiące owoce, ze względu na poddanie liofilizacji, są wrażliwe na wilgoć i polecamy trzymać je w szczelnie zamkniętym opakowaniu bez dostępu powietrza. Dzięki temu dłużej zachowają swoje właściwości.
Tabela wartości odżywczych w 100 g.
Wartość energetyczna |
1543 kJ/369 kcal* |
Tłuszcz |
0,3 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
Węglowodany |
83,3 g |
Cukry |
61,8 g |
Błonnik |
7 g |
Białko |
4,7 g |
Sól |
<0,0014 g |
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).
Składniki:
100% liofilizowany banan plastry.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Informacja o alergenach:Produkt może zawierać
sezam, różne orzechy oraz zboża zawierające gluten.