Kategorie



Jabłko liofilizowane 50g

Dostępna ilość:

Ten produkt nie byl jeszcze oceniany

Cena: 13,10 zł z VAT

Zapytaj naszego sprzedawcy: Adres e-mail biuro@vitafarm.com.pl
Jabłko liofilizowane 50g

Opis produktu

Jabłko liofilizowane 50g
 
Produkt bez dodatku cukru. Bez konserwantów. Dzięki procesowi liofilizacji owoce jabłka zachowują pierwotny kształt, kolor, aromat oraz ok 95% wszystkich cennych składników odżywczych.
 
Liofilizowane owoce można spożywać wprost z opakowania. Świetnie nadają się także do m.in.: owsianki, lodów, ciast,  naleśników,  herbaty oraz do dekoracji wypieków i deserów.
 
Liofilizacja to proces usuwania wody z owoców. Poprzez zamrożenie ich w temperaturze -50°C z udziałem obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na przechodzeniu lodu natychmiast w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.
 
                                                                                                                                       
Uwaga! Chrupiące owoce, ze względu na poddanie liofilizacji, są wrażliwe na wilgoć i polecamy trzymać je w szczelnie zamkniętym opakowaniu bez  dostępu powietrza. Dzięki temu dłużej zachowają swoje właściwości.

Tabela wartości odżywczych w 100g.

Wartość energetyczna 1517 kJ/358 kcal*
Tłuszcz 0,7 g
Kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 81 g
Cukry 71 g
Błonnik 9,2 g
Białko 2,1 g
Sól <0,01 g

*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).


Składniki:
100% liofilizowane jabłko.

Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać sezam, różne orzechy oraz zboża zawierające gluten.
Dodaj opinię o produkcie
Ocena: 1
Przepisz kod:
weryfikator

Kategorie

Przesyłka gratis dla zamówień od 250 zł