Jabłko liofilizowane 50g
Produkt bez dodatku cukru. Bez konserwantów. Dzięki procesowi liofilizacji owoce jabłka zachowują pierwotny kształt, kolor, aromat oraz ok 95% wszystkich cennych składników odżywczych.
Liofilizowane owoce można spożywać wprost z opakowania. Świetnie nadają się także do m.in.: owsianki, lodów, ciast, naleśników, herbaty oraz do dekoracji wypieków i deserów.
Liofilizacja to proces usuwania wody z owoców. Poprzez zamrożenie ich w temperaturze -50°C z udziałem obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na przechodzeniu lodu natychmiast w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.
Uwaga! Chrupiące owoce, ze względu na poddanie liofilizacji, są wrażliwe na wilgoć i polecamy trzymać je w szczelnie zamkniętym opakowaniu bez dostępu powietrza. Dzięki temu dłużej zachowają swoje właściwości.
Tabela wartości odżywczych w 100g.
Wartość energetyczna |
1517 kJ/358 kcal* |
Tłuszcz |
0,7 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,1 g |
Węglowodany |
81 g |
Cukry |
71 g |
Błonnik |
9,2 g |
Białko |
2,1 g |
Sól |
<0,01 g |
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).
Składniki:
100% liofilizowane jabłko.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Informacja o alergenach:Produkt może zawierać
sezam, różne orzechy oraz zboża zawierające gluten.