Kategorie



Jabłko liofilizowane 50g

Ten produkt nie byl jeszcze oceniany

Cena: 13,10 zł z VAT

Zapytaj naszego sprzedawcy: Adres e-mail biuro@vitafarm.com.pl
Jabłko liofilizowane 50g

Opis produktu

Jabłko liofilizowane - bez dodatku cukru! Bez konserwantów! Dzięki procesowi liofilizacji owoce jabłka zachowują pierwotny kształt, kolor, aromat oraz ok 95% wszystkich cennych składników odżywczych. 

Liofilizacja polega na suszeniu produktu poprzez wymrażanie wody. Takie produkty zachowują pełny skład witamin, minerałów i innych substancji odżywczych. Liofilizacja uważana jest za jedną z najlepszych metod utrwalania żywności. Proces liofilizacji skutecznie zabezpiecza produkty przed zepsuciem i co istotne - zachowuje niemal ich pełną wartość odżywczą. Produkty te są wytwarzane bez użycia jakichkolwiek dodatków chemicznych.


Zastosowanie:

Owoce liofilizowane mogą stanowić dodatek do:

  • musli śniadaniowego,
  • galaretki,
  • kisielu,
  • budyniu,
  • zupy owocowej,
  • zupy instant,
  • kompotów,
  • dań owocowych,
  • kaszek owocowych dla dzieci,
  • herbat owocowych, ziołowych i leczniczych,
  • ciast,
  • deserów,
  • kaszek.

Tabela wartości odżywczych w 100g.

Wartość energetyczna 1517 kJ/358 kcal*
Tłuszcz 0,7 g
Kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 81 g
Cukry 71 g
Błonnik 9,2 g
Białko 2,1 g
Sól <0,01 g

*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).


Składniki:
100% liofilizowane jabłko.

Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać sezam i różne orzechy.
Dodaj opinię o produkcie
Ocena: 1
Przepisz kod:
weryfikator

Kategorie

Przesyłka gratis dla zamówień od 250 zł