Jabłko liofilizowane 50g - bez dodatku cukru! Bez konserwantów! Dzięki procesowi liofilizacji owoce mango zachowują pierwotny kształt, kolor, aromat oraz ok 95% wszystkich cennych składników odżywczych. Liofilizacja polega na suszeniu produktu poprzez wymrażanie wody. Takie produkty zachowują pełny skład witamin, minerałów i innych substancji odżywczych. Liofilizacja uważana jest za jedną z najlepszych metod utrwalania żywności. Proces liofilizacji skutecznie zabezpiecza produkty przed zepsuciem i co istotne - zachowuje niemal ich pełną wartość odżywczą. Produkty te są wytwarzane bez użycia jakichkolwiek dodatków chemicznych.
Zastosowanie:
Owoce liofilizowane mogą stanowić dodatek do:
- musli śniadaniowego,
- galaretki,
- kisielu,
- budyniu,
- zupy owocowej,
- zupy instant,
- kompotów,
- dań owocowych,
- kaszek owocowych dla dzieci,
- herbat owocowych, ziołowych i leczniczych,
- ciast,
- deserów,
- kaszek.
Tabela wartości odżywczych w 100 g.
Wartość energetyczna |
1517 kJ/358 kcal* |
Tłuszcz |
0,7 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone |
0,1 g |
Węglowodany |
81 g |
Cukry |
71 g |
Błonnik |
9,2 g |
Białko |
2,1 g |
Sól |
<0,01 g |
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).
Składniki:
100% liofilizowane jabłko plastry.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Informacja o alergenach:Produkt może zawierać sezam i różne orzechy.