Migdały stanowią samodzielną przekąskę między posiłkami. Są dodawane do ciast i deserów. W przemyśle piekarskim są bazą do przygotowania masy migdałowej. Są też przerabiane na marcepan.
Zastosowanie:Płatki migdała mogą z powodzeniem stać się składnikiem śniadań jako dodatek do płatków, musli lub koktajli. Można je dodać do batonów własnego wyrobu, ciastek owsianych lub granoli. Wykorzystuje się je również do wypieków ciast, tortów czy babeczek. Oprócz tego migdał płatek to zdrowa posypka do makaronów bądź sałatek a także innych wykwintnych dań.
Wartość energetyczna |
2566 kJ/621 kcal |
Tłuszcz |
52 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone |
4,74 g |
Węglowodany |
7,6 g |
Cukry |
4,9 g |
Błonnik |
12,9 g |
Białko |
24,1 g |
Sól |
0,04 g |
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).
Składniki:
100% płatki migdałów.
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja o alergenach: Produkt może zawierać sezam, różne orzechy oraz zboża zawierające gluten.