Pąki róży czerwone jadalne 20g
Róża i jej płatki są bardzo popularne. Kojarzą nam się przede wszystkim z miłością i oddaniem.
Pąki róż zawierają terpeny, glikozydy, flawonoidy m.in. kwercetynę i antocyjaniny, witaminę C, taniny, wielonienasycone kwasy tłuszczowe.
Mają intensywnie różany zapach i przyjemny smak.
Ze względu na właściwości jakie wykazują pąki róży, możemy je stosować na wiele sposobów, m.in.:
- Jako dodatek do herbat, deserów, konfitur, galaretek i lodów.
- Do przyrządzenia naparu: około 2 łyżki pąków róży zalewamy wrzątkiem i patrzymy przez około 7 minut.
- Jako dodatek do maseczek do twarzy dla każdego rodzaju skóry, do aromaterapii, inhalacji, kąpieli, także jako odświeżacz do pomieszczeń.
- Jako ozdoba stołu, jak również potraw.
- W produkcji naturalnych świec zapachowych, mydeł czy soli do kąpieli
Składniki:
100% pąki róży czerwone
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać sezam, różne orzechy oraz zboża zawierające gluten.