BIAŁKO GROCHU O SMAKU CZEKOLADOWYM
IZOLAT
500 g
Wysokiej jakości i czystości izolat białka grochu. To roślinna alternatywa dla białka zwierzęcego. Jest łatwo przyswajalne, hipoalergiczne, bezglutenowe i nie zawiera laktozy.
Dostarcza organizmowi wiele cennych składników odżywczych, pomaga budować masę mięśniową, regeneruje mięśnie i dodaje energii, dlatego jest szczególnie polecane dla osób prowadzących aktywny tryb życia oraz sportowców. Odpowiednie dla wegetarian oraz wegan.
Izolaty białka to produkty wysokobiałkowe (80-90% białka), charakteryzujące się wysoką jakością i czystością. Są bardzo łatwo i szybko przyswajalne, gdyż mają niską zawartość tłuszczów oraz węglowodanów.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
wartość energetyczna 1594 kJ/378 kcal;
tłuszcz 9,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5 g;
węglowodany 1,7 g,
w tym cukry 0 g;
błonnik 1,2 g;
białko 73 g,
sól 4,2 g.
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Sposób użycia:
stosować zgodnie z zapotrzebowaniem. Porcję produktu 30 g (3 miarki) zalać 200 ml wody i spożyć bezpośrednio po przyrządzeniu. Można dodawać do owsianki, musli, koktajli, jogurtów, omletów.
Do opakowania białka dodatkowo załączona jest miarka, która umożliwia precyzyjne odmierzenie produktu.
Składniki: izolat białka grochu, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, naturalny aromat czekoladowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja słodząca: sukraloza.
Informacja o alergenach: produkt może zawierać sezam i różne orzechy. W zakładzie obecne są zboża zawierające gluten.
Sposób przechowywania: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.