Mąka kokosowa
100% naturalna
Mąka kokosowa powstaje z miąższu orzechów kokosowych, który zostaje poddany procesowi suszenia, wyciskania i ekstrakcji tak, aby usunąć tłuszcz. W pierwszej kolejności powstaje olej kokosowy i mleko kokosowe, natomiast mąka powstaje w końcowej fazie po wyciśnięciu wszystkich płynnych składników.
Mąka kokosowa charakteryzuje się delikatnym smakiem i lekko kokosowym aromatem. Cechuje się również wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Mąka kokosowa jest również bogata w średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe, które przyspieszają spalanie tłuszczu, zwiększają szybkość przemiany materii.
Mąka kokosowa:
- bogata w błonnik,
- niskowęglowodanowa,
- o niskim indeksie glikemicznym,
- regularnie spożywana wspomaga obniżenie złego poziomu cholesterolu we krwi.
Zastosowanie:
- jako panierka do mięs i ryb,
- do zagęszczania sosów,
- idealna do surowych deserów z mąką,
- przygotowane ciasta z mąki kokosowej będą bardziej kruche niż z mąki pszennej.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 1362 kJ/324 kcal
Tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,8 g
Węglowodany: 15
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 40 g
Białko: 19,1 g
Sól: 0 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Składniki:
100% mąka kokosowa
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać sezam i różne orzechy.